Facebook
Twitter
Nepoznata misterija
2013.04.16.

U kasnim popodnevnim satima sam uzeo pribor i otišao na jezero,gde sam i ranije hvatao male šarane,ali sam uvek mislio da tu ima nešto više.Jedini način da to saznam je da dodjem ovde i uverim se.

U iznenadjujuće lošim uslovima sam pronašao dobro mesto za mene.jaka kiša i oluja je podsećala na zimu pre, ili jesen,nego na leto.Samo je zelenilo drveća,pokazivalo da nije zima,već leto.

Više je ličio na zimski dan,nego polovina leta

Pecao sam na jedan štap,na koji sam već hvatao linjake i deverike –stavio sam mamac 2 x SBS corn shaped boilies sa veštačkim pop up kukuruzom.Pisao sam o tome dosta i ilustrovao to fotografijama,pa da se ne ponavljam.Na drugi štap sam stavio mamac 2 SBS tutti frutti pellet shaped boilie koje su ležale na dno,koje je bilo bez zakački i korova a želeo sam da tu uhvatim jednu ribu baš tu.

Tutti frutti pelete u obliku Boile su spremne za bacanje

To je bio prvi Ran,koji mi je nagovestio da imam dobru ribu. Moj predosečaj je bio dobar da će tu udariti riba,što se pokazalo kao istinit.Povukao sam štap i osećaj da tu grize samo mala riba,koja vam daje dobar osećaj da ste na pravom mestu i da unapred znate da je na udici mala riba deluje malo razočaravajuće.

Ali to razočarenje se moralo promeniti u sledećem trzaju ribe.Ponovo na tutti frutti. Ja zaista nisam želeo da mi dva puta pokvari grmljavina i kiša uživanje na pecanju.Golać se našao u mom meredovu.Očekivao sam odmah brz udarac ribe na drugi štap,što se i desilo na polovini jezera.Bio sam mokar od kiše ali zadovoljan.

Prva riba na malom jezeru

Moja sreća je postajala veća,kad su počeli da rade i kukuruzne boile.Bila je to veća riba,slikao je i vratio u vodu,bio je to znak da počnem sa pakovanjem.Puno udaraca je bio znak da će na tom mestu uskoro biti mnogo pecaroša,koji će doći kad ja odem. Uporna kiša i tamni oblaci su me naterali da odem.

Bio sam zadovoljan ribom, ne samo zbog ovog pionirskog nepoznatog izazova na maloj vodi.Ovakvih mesta ima širom zemlje,mala jezera su veoma posećena od ribolovaca koji pecaju od jutra do predveče, i veoma su posećena.Ko zna šta ova mala voda sve krije. Postoji samo jedan način da to saznamo.Nemate šta da izgubite,samo možete dobiti!

Kao što svi znamo,nisu uvek vrata optvorena za pecanje za sve na ovom malom sindikalnom jezeru od polovine Juna.Želeo sam da uhvatim lepog šarana tu,iako su svi fokusirani nna drugu vrstu ribe.Ja sam želeo golaća ili ljuskaša da uhvatim na malom jezeru.

Iako svi tu dolaze kasno,zbog obaveza na poslu,moji štapovi su se zatekli do kasno uveče tu.Plus noć je bila bez kiše i nisam imao broli, krevet je zadovoljavao sve moje potrebe te večeri. Pecanje na 50m na dva štapa, mamčenje sa dve boile od 12mm M1 pop-up boilie umočene u Dip.Zabacio sam sa  PVA vrećicom,napunjenom sa SBS Multimix proactive pellets i nahranio sa praćkom 20 plus boilama oko mamaca.

Multimix Proactive pellets koje koristimo cele sezone

Zadnji šaran uhvaćen na ovom pecanju

Štapovi se nisu pomerali noću ali je zvuk svitaca zvučao kao orkestar, neki su leteli oko mene, proizvodeći lep zvuk.Sledeće jutro, sa prvim znacima zore,ugledao sam i par slepih miševa.

Ali prvi udarac na štap sam imao tek ujutro u 4.h. Udario je u gustoj travi i trebalo mi je vremena da ga izvadim,Bio je to linjak a ne šaran,nije važno, bitno je da sam uhvatio nešto! Sledeća noć je bila Groundhog Dan, opet sam imao jednu ribu – još jedan linjak u zoru. Bila je to riba koja me je umrtvila i ja sam se spakovao.

Prva riba na sindikalnoj vodi

Treća noć na vodi sa ostalim ribolovcima nas je postavila na mesto.Nije bilo ni lionjaka.tražili smo utehu u priči izmedju sebe.Nisam bio jedini koji nije imao rbu.Dva linjaka za dve noći nije bilo loše za ovo sindikalno jezero.

Uvek sam želeo izazov i ponovo sam se vratio na mesto i zauzeo mesto na mom krevetu,očekujući neku akciju.Jedinu akciju koju sam imao su bube,koje su se vrtele oko moje kutije sa mamcima.Slušajući zujanje buba, tako sam i zadremao na krevetu.

Budan sam 4h ujutro,moj henger se podigao i začuo sam prepoznatljiv zvuk.Zvuk je prestao,ali sam ja ipak podigao štap i osetio ribu na kraju najlona.Otišao je u travu i korov,ali nakon malo borbe sa njim,izvukao sam ga i našao se u mom meredovu,na podmetaču i ispred kamere.

Četvrta noć i na kraju imam ribu

Sa tri druga pecaroša,ja sam bio jedini koji je uhvatio ribu.Riba je udarila na jednu ipo boilu 12mm M1 boilies popped up.Pokušao sam na drugačiji način i upalilo je. Radilo je jer je bilo drugačije od ostalih mamaca? Ili bih ga uhvatio u svakom slučaju i bez promena.Nikad neću saznati! To je ono što ribolov čini lepim.Misterija od nepopznatog

M1 12mm – mali ali efikasan

Sledeći ulov na vodi udruženja

By: Stewart Bloor

Komentari
Neophodno je da se registrujete da bi poslali komentar
Reklama
Made by:
© 2019. © 2010 SBS Tactical baits